Månadens Boktugg – Januari 2018

Lästid: 1 minut

Det fanns mycket som var värt att läsa i januari. Svenskar som blev nominerade till fina internationella utmärkelser och nyheter som påverkar bokbranschen.

Ölänningarna som bryter mot alla oskrivna regler i bokbranschen – men ändå gör succé. Svenske författaren Mattias Boströms som nominerats till Edgar Awards. Nytt ljudboksformat introducerar ljudeffekter. Modernista köpte rättigheterna till Donald Trump-boken.

Läs om varför läsare inte vill betala lika mycket för digitala som tryckta böcker och vad Ursula K Le Guin betytt för science fiction, fantasy och feminism. Böckerna som ligger bakom Oscarsnominerade filmerna. Tio trender att hålla koll på i bokbranschen 2018. Så överlever du som författare.

Facebooks nya regler – så drabbar de förlag och författare. Petter blir ambassadör för litteraturfestival. Kvinnan som blev inlåst i en bokhandel över natten.

Om du blir medlem i Boktugg Insider kan du ladda ner det här emagasinet kostnadsfritt. Men du kan självklart köpa ett lösnummer nedan.