När vi gjorde om Rookie 2 till artiklar från det ursprungliga epub-formatet så valde vi att dela upp den i två delar, A och B, för att den blev väldigt lång då den egentligen bestod av tre långa reportage. Här är den tredje texten, en intervju med egenutgivaren som blev en storsäljare världen över genom att gå sin egen väg.

Författaren Carl-Johan Forssén Ehrlin vill inspirera andra med sin väg till framgång

Carl-Johan Forssén Ehrlin sitter inte längre ensam vid köksbordet med skrynklad panna. Tålamod och envis övertygelse har lett honom från refuseringar till dundrande succé och nu vill han dela med sig om hur han gjorde till andra. Ibland så bara vet vi när något kommer från våra hjärtan och är så självklart att inga andra påståenden i världen skulle kunna rubba vår övertygelse. 2011 gav Carl-Johan Forssén Ehrlin ut självhjälpsboken Skapa din framtid - en guide över den personliga utveckling han själv genomgick och som han ville dela med sig av till andra. Samma år fast lite senare satt han i sin bil och körde när en idé om att skriva en barnbok oväntat landade i hans knä med sådan kraft att han omgående stannade bilen och skrev ner historien på ett gäng servetter innan han fortsatte hem. – Jag hade aldrig planerat att skriva en barnbok, säger Carl-Johan. Och det är egentligen berättelsen om min resa från den dagen i bilen som jag hoppas ska kunna inspirera andra. [caption id="attachment_501" align="alignnone" width="525"] Författaren Carl-Johan Forssén Ehrlin. Foto : Elin Carlholt[/caption] Historien från tiden därefter utspelar sig egentligen under tre och ett halvt år. En lång tid där allt Carl-Johan kommit fram till i Skapa din framtid prövades ner i sina atomer. Barnboken Kaninen som så gärna ville somna som gått från anteckningar på en servett till färdigt manus var nydanande och väckte osäkerhet och kritik i sin omvärld. För att hålla kursen stadig mot den målbild Carl-Johan satt upp, krävdes urkraften från djupet av honom själv eftersom vägen kantades av refuseringar, nedstämdhet och ett artilleri av åsikter från olika håll. – Det finns en tröskel när man skriver nytänkande, säger Johan. Jag fick många påhopp om vad jag skrivit, människor tyckte och tänkte och några av de stora förlagen sa att boken var konstig och ville inte ge ut den. Men jag trodde på min bok och trots att det var en mental mardrömsresa satsade jag allt jag hade. Denna artikel är en del av Boktugg INSIDER och endast betalande medlemmar kan läsa resten. Är du redan medlem är det bara att [memberful_sign_in_link]logga in[/memberful_sign_in_link]. I annat fall skaffar du dig ett medlemskap på två minuter, prova exempelvis 1 månad för bara 10 kr. [easy-pricing-table id="452"]
När vi gjorde om Rookie 2 till artiklar från det ursprungliga epub-formatet så valde vi att dela upp den i två delar, A och B, för att den blev väldigt lång då den egentligen bestod av tre långa reportage. Här är den tredje texten, en intervju med egenutgivaren som blev en storsäljare världen över genom att gå sin egen väg.

Författaren Carl-Johan Forssén Ehrlin vill inspirera andra med sin väg till framgång

Carl-Johan Forssén Ehrlin sitter inte längre ensam vid köksbordet med skrynklad panna. Tålamod och envis övertygelse har lett honom från refuseringar till dundrande succé och nu vill han dela med sig om hur han gjorde till andra. Ibland så bara vet vi när något kommer från våra hjärtan och är så självklart att inga andra påståenden i världen skulle kunna rubba vår övertygelse. 2011 gav Carl-Johan Forssén Ehrlin ut självhjälpsboken Skapa din framtid - en guide över den personliga utveckling han själv genomgick och som han ville dela med sig av till andra. Samma år fast lite senare satt han i sin bil och körde när en idé om att skriva en barnbok oväntat landade i hans knä med sådan kraft att han omgående stannade bilen och skrev ner historien på ett gäng servetter innan han fortsatte hem. – Jag hade aldrig planerat att skriva en barnbok, säger Carl-Johan. Och det är egentligen berättelsen om min resa från den dagen i bilen som jag hoppas ska kunna inspirera andra. [caption id="attachment_501" align="alignnone" width="525"] Författaren Carl-Johan Forssén Ehrlin. Foto : Elin Carlholt[/caption] Historien från tiden därefter utspelar sig egentligen under tre och ett halvt år. En lång tid där allt Carl-Johan kommit fram till i Skapa din framtid prövades ner i sina atomer. Barnboken Kaninen som så gärna ville somna som gått från anteckningar på en servett till färdigt manus var nydanande och väckte osäkerhet och kritik i sin omvärld. För att hålla kursen stadig mot den målbild Carl-Johan satt upp, krävdes urkraften från djupet av honom själv eftersom vägen kantades av refuseringar, nedstämdhet och ett artilleri av åsikter från olika håll. – Det finns en tröskel när man skriver nytänkande, säger Johan. Jag fick många påhopp om vad jag skrivit, människor tyckte och tänkte och några av de stora förlagen sa att boken var konstig och ville inte ge ut den. Men jag trodde på min bok och trots att det var en mental mardrömsresa satsade jag allt jag hade. Denna artikel är en del av Boktugg INSIDER och endast betalande medlemmar kan läsa resten. Är du redan medlem är det bara att [memberful_sign_in_link]logga in[/memberful_sign_in_link]. I annat fall skaffar du dig ett medlemskap på två minuter, prova exempelvis 1 månad för bara 10 kr. [easy-pricing-table id="452"]
Stäng meny