Månadens Boktugg – April 2018

Lästid: 1 minut

Under april snubblade vi över forskning från Yale University som säger att vi lever längre om vi läser mer – en välkommen nyhet för alla oss bokmalar. Men det fanns mer som var riktigt kul på nyhetsfronten i april månad.

Till exempel så mötte vi grundaren till Liljas Library, som heter Hans-Åke Lilja. Sidan är en fan-site om Stephen King, och Hans har varit verksam under många år och har träffat och intervjuat mästaren i egen hög person. Tråkigare nyheter är att brittiska barn får allt sämre ordförråd och att Svenska Akademien brakat samman helt och hållet – saker som vi naturligtvis följt noga här på Boktugg.

I USA finns särskilda läsprojekt för barn som har sin mamma i fängelse, vilket ska hålla dem utanför gängkriminalitet och problem. Statistiken talar nämligen för att de barnen löper högre risk att hamna i trubbel.

Dessutom: Storytel återfinns nu på listan över Europas 1000 snabbast växande bolag, och Maria Norberg blir Bokmässans nya kommunikationschef. Allt detta och mycket mer kan du läsa om i vårt samlingsnummer Boktugg April 2018.

.