Att bli refuserad – på så många sätt

Re

Även publicerade författare har blivit refuserade. Men hur ser ett refuseringsbrev ut? Här är ett par exempel – ur verkliga livet.


Vi har nu läst ditt manus Låglandet och måste tyvärr meddela att vi beslutat oss för att inte anta det. Konkurrensen är mycket stor och det är bara en liten del av de insända manuskripten som slutligen antas för utgivning.


Först vill jag be om ursäkt för att du har fått vänta så länge på svar från oss. Tack för att vi har fått läsa ditt manus Havet. Tyvärr har vi nu kommit fram till att vi tackar nej till utgivning. Vårt utrymme för nya åtaganden är för närvarande begränsat, och dessvärre tycker vi inte att ditt manuskriptär tillräckligt övertygande för en publicering i bokform.


Vi har beslutat att inte åta oss utgivningen av ditt manus ”De flyende skyldiga”, men vill tacka för att du valde att skicka det till oss. Vi får många manus och utgivningsförslag och har av tidsskäl tyvärr ingen möjlighet att motivera våra beslut eller lämna konstruktiv kritik som kan vara till glädje för det fortsatta arbetet.

Tack för förtroendet och lycka till med att hitta ett annat förlag att samarbeta med!

För att läsa resten av artikeln (och många andra fyllda av skrivtips som gör dig till en bättre författare) …

PRENUMERERA
eller
LOGGA IN


Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

Conny Palmkvist