Kobo fortsätter rulla ut Plus-prenumeration – nu i Frankrike

Kanadensiska Kobo (som dock ägs av japanska koncernen Rakuten) är en veteran på eböcker och dess läsplattor säljs även i Sverige. Kobo Plus är deras prenumerationstjänst som nu även lanseras i Frankrike.

På den svenska marknaden är Kobo tämligen okänd trots att deras läsplattor säljs hos en rad återförsäljare och de har en svensk version av sin digitala bokhandel där de säljer eböcker och ljudböcker för download.

Men i allt fler länder introducerar nu Kobo sin Plus-tjänst som är en prenumeration med obegränsad läsning (och i vissa fall lyssning).

Denna finns numera tillgänglig i Nederländerna, Belgien, Kanada, Portugal, Australien, Nya Zeeland, Italien och – det senaste tillskottet – Frankrike. Detta rapporterar The New Publishing Standard som citerar Actualitte.

Vid lanseringen ska det finnas 500 000 ebokstitlar, varav 50 000 på franska, i katalogen. Det sker i samarbete med Fnac (en butikskedja med tillhörande ehandel som säljer både hemelektronik och musik, spel, böcker etc som även finns i Portugal, Spanien, Schweiz, Belgien och Luxemburg).

För 9,99 euro i månaden erbjuds obegränsad läsning av eböcker.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är grundare och chefredaktör på Boktugg. Journalist sedan tidigt 90-tal och författare till ett tiotal böcker, både skönlitteratur och facklitteratur.