Gleerups köper Bokgym – snabbväxande förlag för yrkesprogram

Rickard Andersson VD och grundare av BokGym som nu köpts av Gleerups.

Gleerups förvärvar förlaget Bokgym som ger ut tryckta och digitala läromedel till gymnasieskolans yrkesprogram och vuxenutbildningens yrkesutbildningar.

Affären innebär att sortimentet och stödet för lärare och elever inom yrkesprogrammen breddas, fördjupas och förstärks, skriver Gleerups i ett pressmeddelande.

Förlaget Bokgym grundades 2011 av Rickard Andersson och har idag en mycket uppskattad utgivning av läromedel för gymnasiets yrkesprogram inom bland annat Bygg och anläggning, VVS och fastighet samt El och energi.

Bokgym och Gleerups kommer tillsammans att kunna erbjuda läromedel för flertalet yrkesutbildningar.

– Gleerups har redan idag en bred utgivning riktat till gymnasieskolans olika program. Vi kan nu tillsammans med Bokgym erbjuda läromedel för flertalet yrkesutbildningar och med gemensamma resurser bredda, fördjupa och förstärka sortimentet och stödet för alla lärare och elever inom dessa program, säger Åsa Steholt Vernerson, VD Gleerups, i ett pressmeddelande.

Rickard Andersson kommer dock att fortsätta leda verksamheten i nära samarbete med Gleerups.

– Det här känns fantastiskt roligt. Nu får vi tillsammans chansen att utveckla och expandera Bokgyms verksamhet med hjälp av Gleerups kunskap och långa erfarenhet inom läromedelsbranschen, säger Rickard Andersson, VD och grundare, Bokgym, i samma pressmeddelande.

Överlåtelsen skedde formellt den 1 november 2021. Bokgym förlag drivs som en bifirma inom Aquacad Ingenjörsbyrå AB som i sitt senaste bokslut (30 april 2021) omsatte 4,6 Mkr och ett rörelseresultat på 1,85 Mkr. Gleerups är ett av Sveriges största förlag inom läromedel och omsatte 202 Mkr med ett rörelseresultat på 42,7 Mkr (2020). Förlaget ingår i Berling Media-koncernen tillsammans med Verbum och Gothia Kompetens.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL