Gleerups köper Bokgym – snabbväxande förlag för yrkesprogram

Rickard Andersson VD och grundare av BokGym
Rickard Andersson VD och grundare av BokGym som nu köpts av Gleerups.

Gleerups förvärvar förlaget Bokgym som ger ut tryckta och digitala läromedel till gymnasieskolans yrkesprogram och vuxenutbildningens yrkesutbildningar.

Affären innebär att sortimentet och stödet för lärare och elever inom yrkesprogrammen breddas, fördjupas och förstärks, skriver Gleerups i ett pressmeddelande.

Förlaget Bokgym grundades 2011 av Rickard Andersson och har idag en mycket uppskattad utgivning av läromedel för gymnasiets yrkesprogram inom bland annat Bygg och anläggning, VVS och fastighet samt El och energi.

Bokgym och Gleerups kommer tillsammans att kunna erbjuda läromedel för flertalet yrkesutbildningar.

– Gleerups har redan idag en bred utgivning riktat till gymnasieskolans olika program. Vi kan nu tillsammans med Bokgym erbjuda läromedel för flertalet yrkesutbildningar och med gemensamma resurser bredda, fördjupa och förstärka sortimentet och stödet för alla lärare och elever inom dessa program, säger Åsa Steholt Vernerson, VD Gleerups, i ett pressmeddelande.

Rickard Andersson kommer dock att fortsätta leda verksamheten i nära samarbete med Gleerups.

– Det här känns fantastiskt roligt. Nu får vi tillsammans chansen att utveckla och expandera Bokgyms verksamhet med hjälp av Gleerups kunskap och långa erfarenhet inom läromedelsbranschen, säger Rickard Andersson, VD och grundare, Bokgym, i samma pressmeddelande.

Överlåtelsen skedde formellt den 1 november 2021. Bokgym förlag drivs som en bifirma inom Aquacad Ingenjörsbyrå AB som i sitt senaste bokslut (30 april 2021) omsatte 4,6 Mkr och ett rörelseresultat på 1,85 Mkr. Gleerups är ett av Sveriges största förlag inom läromedel och omsatte 202 Mkr med ett rörelseresultat på 42,7 Mkr (2020). Förlaget ingår i Berling Media-koncernen tillsammans med Verbum och Gothia Kompetens.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är grundare och chefredaktör på Boktugg. Journalist sedan tidigt 90-tal och författare till ett tiotal böcker, både skönlitteratur och facklitteratur.