Tommy Persson OS-löpare och historienörd: Debutboken i två volymer

Tommy Persson delade upp sin debutbok i två volymer. Foto: Martin Persson.

Att skriva debutboken jämför Tommy Persson med ett maratonlopp. Han borde veta, han har sprungit två OS-maraton i den svenska landslagsdräkten. Hans debutbok En historienörd berättar: svensk historia, folktro och mytologi ger han ut i två delar i en ovanligt påkostad kostym. 

Boken handlar om svensk historia från istid till Gustav Vasa och bygger på ett livslångt intresse för historia, arkeologi och folktro. Under många år som produktspecialist inom läkemedelsindustrin for han land och rike runt. På hotellrummen läste han faktaböcker, strök under och gjorde anteckningar. Han samlade på sig spännande berättelser. Under en period mellan andra jobb skrev Tommy på boken på heltid. Det blev en typ av terapi att ha något att fokusera på.

Med eget förlag kan han lämna efter sig en fin bok

När han började känna sig färdig skickade han in manuset till några förlag och möttes av refuseringar. Det är han glad för idag för boken var nog inte riktigt så färdig som han trodde.

FÖR ATT LÄSA RESTEN AV ARTIKELN

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

Kristina Svensson

Kristina Svensson är vetenskapskommunikatör och författare som skrivit flera handböcker för författare och håller kurser i bokutgivning. Hon trivs med kameran i hand och har skrivit en rad med rikt illustrerade böcker med strövtåg och smultronställen på franska rivieran och och Funäsfjällen. Läs mer på kristinasvensson.se samt dinbokdrom.se.