Lisa Sorgenfrei blir förläggande redaktör då HarperCollins Nordic satsar på barnböcker

Lisa Sorgenfrei HarperCollins Nordic
Lisa Sorgenfrei befordras till förläggande redaktör/acquisitions editor med förläggaransvar för barnböcker på HarperCollins Nordic. Foto: Pressbild.

HarperCollins Nordic vill stärka sin satsning på barnböcker. Ett led i detta är att Lisa Sorgenfrei blir förläggande redaktör/acquisitions editor med ansvar för just barnböcker.

– Jag brinner för att väcka läslust och föra fram bra litteratur till unga läsare, så det ska bli fantastiskt roligt att fortsätta att bygga upp vår utgivning. Barn- och ungdomsböcker är ett spännande och kreativt segment där det händer mycket just nu, inte minst när man är del av ett av världens största förlag, säger Lisa Sorgenfrei, Acquisitions editor på HarperCollins Nordic, i ett pressmeddelande. 

HarperCollins Nordic har redan en kurerad barnbokslista som i första hand riktar sig till barn i slukaråldern, 9–12 år. De senaste åren har förlaget bland annat haft stora framgångar med äventyrsserien De sista barnen på jorden och serien Den magiska bokhandeln om Tilly Blad, en bokvandrare som kan resa in i böckernas magiska värld, som inleds med boken Tilly och bokvandrarna.

I ett steg att ytterligare stärka upp utgivningen befordras nu alltså Lisa Sorgenfrei till förläggande redaktör/acquisitions editor med förläggaransvar för förlagets barnböcker. Lisa har arbetat som redaktör på HarperCollins i fem år och har gedigen erfarenhet av barnboksutgivning, bland annat från Barnens Bokklubb.

Våren 2022 släpps den nya serien Eldfödd av Aisling Fowler samt Katrina Nannestads gripande berättelse Vi var vargar, som handlar om tre syskon som försöker överleva på flykt under andra världskriget – och de svåra val de tvingas göra.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är grundare och chefredaktör på Boktugg. Journalist sedan tidigt 90-tal och författare till ett tiotal böcker, både skönlitteratur och facklitteratur.