Översättaren Laura Cangemi prisas av Svenska Akademien

Laura Cangemi får Svenska Akademiens pris för introduktion av svensk kultur utomlands för år 2021. Prisbeloppet är 80 000 kronor. Hon har bland annat översatt Astrid Lindgren, Klas Östergren och Kjell Westö till italienska.

De senaste årens mottagare av priset har varit Angela Garcia och Tamara Torstendahl Salytjeva (2016), Juta-Tiia Mägi och Anna Savitskaja (2017), Jan Balbierz (2018) samt Tom Geddes och Klaus Müller-Wille (2019).

Laura Cangemi, född 1963 och bosatt i Mantova, Italien, är översättare från svenska till italienska. Till de många författare hon översatt hör bland annat Astrid Lindgren, Ingmar Bergman, P.O. Enquist, Klas Östergren, Kjell Westö och Annika Thor.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är grundare och chefredaktör på Boktugg. Journalist sedan tidigt 90-tal och författare till ett tiotal böcker, både skönlitteratur och facklitteratur.