Författaren Tom Malmquist till Albatros Agency

Författaren Tom Malmquist
Författaren Tom Malmquist. Foto: Appendix Fotografi.

Författaren Tom Malmquist har valt Albatros Agency. Hans böcker är redan översatta till 16 språk.

– Det känns oerhört spännande och roligt att Tom valt att låta oss
representera honom. Jag har följt hans författarskap sedan debuten
och han utvecklas hela tiden. Jag ser mycket fram emot att få jobba
tillsammans, säger Erik Larsson på Albatros Agency i ett pressmeddelande.

Tom Malmquist debuterade 2015 med självbiografin I varje ögonblick är vi fortfarande vid liv, som har haft stor framgång både nationellt och internationellt. I Sverige vann boken bland annat Dagens Nyheters kulturpris, Karin Boyes litterära pris samt blev nominerad till Nordiska rådets litteraturpris. År 2018 gavs Malmquists debutroman även ut i USA där den också kritikerhyllades.

2019 kom romanen All den luft som omger oss, även den möttes av goda recensioner. Hans böcker är översatta till sexton språk.

– Sverige är ett litet land sett till antalet invånare, men ett stort litteraturland. Ändå har det funnits få litterära agenturer. Jag ser Albatros Agency som en ny stark och frisk fläkt. Självklart vill jag vara en del av den, säger Tom Malmquist.

Den senaste romanen, Döda löv, gavs ut på Albert Bonniers förlag tidigare i år, i vilken en medelålders musiker återvänder till sin hemby. Tidigare har Malmquist även givit ut de två diktsamlingarna Sudden death (2007) och Fadersmjölken (2009). Hans fjärde roman planeras att bli klar 2023.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är grundare och chefredaktör på Boktugg. Journalist sedan tidigt 90-tal och författare till ett tiotal böcker, både skönlitteratur och facklitteratur.