BookOutlet.se lanserar BookOutlet.fi för att sälja böcker i Finland

Outlet-försäljning av böcker ska nu även bli en möjlighet för finska förlag.

BookOutlet har växt de senaste åren och ser nu möjligheter på den finska marknaden. Genom ett avtal med Bonnierägda WSOY och distributören Kirjavälitys ska nätbokhandeln lanseras i Finland under första kvartalet 2022.

– Att de största finska allmänutgivande förlagen ligger hos samma
distributör, som också kan hantera drop shipment, är så klart en styrka, säger Magnus Nygren på BookOutlet.

BookOutlet.se har skrivit avtal med Finlands marknadsledande förlag WSOY, inom Bonnier Books affärsområde vilket gör att de vågar satsa. Även i Sverige har man ett nära samarbete med Bonnierförlagen för att kunna erbjuda Outlet-priser på starka titlar.

Tillväxten på den svenska marknaden för BookOutlet (som lanserades hösten 2016) är över genomsnittet för bokbranschen, enligt företaget. Bolaget (som även har viss förlagsverksamhet) bakom nätbokhandeln omsatte 6 Mkr (2020) med ett rörelseresultat på +685 tkr efter ett par år med röda siffror.

Det har skapat intresse för expansion till andra länder. Expansionen kommer enligt ett pressmeddelande att styras efter de förlags- och distributionsavtal som kan uppnås i respektive land.

Distributionen i Finland kommer att skötas av Kirjavälitys Oy, som också hanterar distributionen åt de största finska förlagen. Finska motsvarigheten till Postnord (Posti) kommer hantera leveranserna till kund.

Arbetet med att utveckla en Finlandsbaserad tjänst har påbörjats och planen är att BookOutlet.fi ska vara igång under första kvartalet 2022.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL