Wi17-konferensen för amerikanska bokhandlare ställs in pga covid-19

American Bookseller Association (ABA) meddelade idag att den 17:e upplagan av konferensen Winter Institute i Cincinnati, Ohio den 13-16 februari inte kommer att genomföras som planerat. Det blir ingen fysisk konferens. Istället ska arrangörerna återkomma med ett alternativt program inom några veckor, eventuellt en digital variant.

Orsaken är en kraftigt ökad smittspridning av covid-19 i USA i kombination med den mer smittsamma omikron-varianten. Dessutom befinner sig sjukhusen i Ohio i krisläge och har kallat in nationalgardet för att hjälpa till med bemanningen. Kort sagt: inte läge för bokhandlare från hela USA att resa dit och umgås nära under flera dagar.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Jeanette Bergenstav släpper tredje boken i Sundin-serien

Jeanette Bergenstav kombinerar skickligt psykologiskt djup med nagelbitarspänning i Havsgrav, den tredje boken i den populära serien om frilansjournalisten Jennifer Sundin.

I Bohusläns ytterkant lovar en retreatledare frihet från skuld,

Åttonde boken om Familjen Knyckertz

Nu släpps bok nr 8 i serien om Familjen Knyckertz. Den här berättelsen innehåller husdjurslängtan, en avliden släkting, en papegoja med inte helt rent mjöl i påsen,