Bokinfo höjer registreringsavgiften för nya titlar den 15 februari 2022

Det blir dyrare för förlagen att registrera titlar i Bokinfos databas. Nytt pris är 370 kronor (exklusive moms) per ISBN och gäller böcker som registreras efter den 15 februari 2022. Liksom tidigare är det en engångsavgift. 

”Via Bokinfo når du alla svenska återförsäljare av böcker och flera bokhandlare i de nordiska länderna. Vår vision är att göra handeln med böcker i alla format så effektiv och enkel som möjligt. För att kunna fortsätta utveckla våra tjänster och för att följa prisutvecklingen behöver vi nu göra en prishöjning. Observera att prishöjningen enbart gäller nya böcker. Titlar som redan är registrerade och betalade för ligger kvar utan kostnad. Senaste gången vi höjde priset var för drygt fyra år sedan”, skriver Bokinfo till sina kunder.

Fortfarande kvarstår utmaningen för Bokinfo att övertyga förlagen om att registrera sina digitala titlar i databasen då detta inte är nödvändigt på samma sätt som de fysiska (nätbokhandlare hämtar information om tryckta böcker från Bokinfo). Men i nuläget verkar inte ett sänkt pris vara aktuellt, istället hoppas Bokinfo på den tjänst som man redan tidigare aviserat som gör att förlag kan ladda upp digitala filer hos Bokinfo och distribuera dessa kostnadsfritt till prenumerationstjänsterna. Denna tjänst aviserades redan i december 2020 och har börjat testköras. Dessutom har Bokinfo gjort en satsning på att hjälpa mindre förlag med lagring av omslagsbilder.

Men dilemmat är förstås att tusentals digitala titlar, både eböcker och ljudböcker, från de senaste åren saknas i Bokinfos databas.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL