Johanna Krebs och Alice Johansson tog stöd hela vägen

Alice Johansson och Johanna Krebs står bakom förlaget Chapter Rebels. Foto: Patrik Svedberg

När elvaåriga dottern Alice tyckte att hon läst alla böcker bestämde sig Johanna för att skriva en bok tillsammans med henne. Och av bara farten att ge ut den. De valde att ta hjälp av en projektcoach.

— Mamma, jag har läst allt i hela världen, det finns inget kvar.

Alla som känner en elvaårig bokslukare, eller själv har varit en, förstår precis hur Alice Johansson kände sig. Mamman i detta fall, Johanna Krebs, kom med en lösning. 

— Då får vi skriva en. 

Sagt och gjort, Johanna och Alice började skapa en egen magisk värld. I början var det mamma Johanna som ställde frågor och skrev medan Alice hittade på intrigen. Men nu när Alice är sjutton jobbar de sida vid sida och kan inte längre skilja på vem som skrivit vilka delar. 

Deltog i från bokidé till bokmässa 

När debutmanuset var färdigt gick det iväg till förlag som i olika tonarter svarade att ni skriver jättebra men ni har inte gett ut något tidigare, har inget känt namn eller plattform. I den vevan såg Johanna att Elin Ihreborn gjorde reklam för ett ettårigt projekt, ”Från bokidé till bokmässa”. 

FÖR ATT LÄSA RESTEN AV ARTIKELN KRÄVS EN INSIDER-PRENUMERATION

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

Kristina Svensson

Kristina Svensson är vetenskapskommunikatör och författare som skrivit flera handböcker för författare och håller kurser i bokutgivning. Hon trivs med kameran i hand och har skrivit en rad med rikt illustrerade böcker med strövtåg och smultronställen på franska rivieran och och Funäsfjällen. Läs mer på kristinasvensson.se samt dinbokdrom.se.