Ingrid Bojner blir vice VD på Storytel som rekryterar från konkurrent

Ingrid Bojner får titeln vice VD på Storytel. Foto; Pressbild.

Storytel gör lite rockader i ledningsgruppen. Ingrid Bojner kan lägga vice VD för Storytel Group till sin tidigare roll som Chief Commercial Officer (CCO) på visitkortet. Dessutom rekryterar Storytel från en konkurrent i Danmark.

I ett pressmeddelande skriver Storytel att man utser Ingrid Bojner till Deputy CEO (vice VD) för Storytel Group, jämte hennes nuvarande roll som Chief Commercial Officer (CCO) i bolaget.

– Ingrid är en dedikerad och inkluderande ledare med skarpt affärsmannaskap, vilket hon visat i sin roll som CCO. Under de senaste åren har hon varit central och instrumentell i Storytels framgångsresa, expansion och tillväxt i den snabba digitala transformationen av bokbranschen. Jag är övertygad om att hon kommer att tillföra ännu mer värde i sättandet och genomförandet av vår offensiva strategi. Det kommer att gynna Storytel, förlagen, innehållsskapare och miljontals passionerade läsare och lyssnare, säger Jonas Tellander, grundare och VD för Storytel, i pressmeddelandet.

Ingrid Bojner har gedigen erfarenhet från ledande befattningar och styrelsearbete i börsnoterade och privata bolag. Efter att tidigare ha suttit i Storytels styrelse, anslöt hon till bolagets ledningsgrupp som Chief Commercial Officer 2018. I samband med hennes nya uppdrag ansluter även Claus Wamsler-Nielsen till Storytels ledningsgrupp som Chief Operating Officer (COO).

– Jag är också glad att välkomna Claus Wamsler-Nielsen till ledningsgruppen och den nyinrättade COO-rollen, som omfattar ansvaret att säkerställa och utveckla skalbarheten i Storytels tillväxtstrategi och leda expansionen på de icke-europeiska marknaderna exklusive USA, säger Jonas Tellander.

Claus Wamsler-Nielsen började arbeta för Storytel 2018. Närmast kommer han från en roll som Country Manager (landschef) för Storytels marknadsledande verksamhet i Danmark.

I samband med att Wamsler-Nielsen utses till Chief Operating Officer för Storytel, tillträder Rasmus Lindstrøm som Country Manager för Storytel Danmark. Rasmus har närmast haft rollen som Managing Director Denmark för den nordiska podcast- och ljudunderhållningsplattformen Podimo som är en växande konkurrent till Storytel.

Danska Podimo, startat av Mofibogrundaren Morten Strunge (som sedan sålde till Storytel och under en period satt i Storytels styrelse), tog i november in 78 miljoner dollar (motsvarande 712 Mkr) i en Serie B-runda.

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Johanna Melén med ny bok om länderna i Putins skugga

Imperiehunger är en bok om de självständiga länder som genom historien dominerats av Ryssland och som fortfarande drygt tre decennier sedan Sovjetunionens fall kämpar för att ses som något annat än före detta sovjetrepubliker.