Hoi Förlag har bytt namn till Hoi Publishing – på väg mot börsen

Lars Rambe, vd Hoi Förlag. Foto: Conny Palmkvist.

Hoi Förlag heter nu Hoi Publishing och är registrerat som ett publikt bolag. Det är en del av förberedelserna inför en planerad börsnotering av bolaget under 2022.

– Namnbytet till Hoi Publishing visar på våra internationella ambitioner. Att förlaget blir publikt innebär också att fler som är intresserade av att investera i kultur generellt och litteratur specifikt nu snart kan få den möjligheten, säger Jesper Hörnberg, styrelseordförande i Hoi Publishing, i ett pressmeddelande.

”Hoi har nu blivit ett publikt bolag med namnet Hoi Publishing AB. Aktiekapitalet har ökats genom en fondemission till 770.000 kronor och den nya bolagsordningen innebär också att man inrättar två aktieslag, A- och B-aktier. Bolaget kommer även inom kort att bli avstämningsbolag”, skriver Hoi Publishing i ett pressmeddelande.

Förändringarna görs i förberedelse inför de tidigare aviserade planerna att låta notera bolaget på en marknadsplats under året där nästa steg är genomförandet av den ägarspridning som bolaget har överenskommit med Dividend Sweden.

– Det här är en verkligt spännande utveckling för oss. I år kommer vi att synliggöra vår verksamhet och våra författartillvända villkor ännu mer än tidigare. Noteringsförberedelserna är en del av detta och jag är nöjd att konstatera att allt framskrider som planerat, säger Lars Rambe, VD för Hoi Publishing i samma pressmeddelande.

Namnet Hoi Förlag lever vidare som imprint för utgivningen av svensk skönlitteratur som inte ligger under något annat imprint (exempelvis Kunskapshuset, Lilla Hoi och Lusthuset).

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Åttonde boken om Familjen Knyckertz

Nu släpps bok nr 8 i serien om Familjen Knyckertz. Den här berättelsen innehåller husdjurslängtan, en avliden släkting, en papegoja med inte helt rent mjöl i påsen,