Kristina Ahlinder nomineras till styrelsen i Hoi Publishing AB

Kristina Ahlinder, avgående VD för Förläggareföreningen. Foto: Sara Mac Key.

Igår avtackades Kristina Ahlinder från Förläggareföreningen. Idag meddelar Hoi Publishing att hon nominerats till styrelsen för förlaget.

Igår publicerade vi en längre intervju med Kristina Ahlinder, avgående VD för Svenska Förläggareföreningen. På frågan vad hon skulle göra nu svarade hon lite svävande. Idag på morgonen meddelas att Kristina Ahlinder har tackat ja till att bli styrelseledamot i Hoi Publishing. Beslut om inval i styrelsen kommer att ske vid kommande årsstämma.

– Jag ser verkligen fram emot det här styrelseuppdraget och att få vara med och utveckla Hoi Publishing, som är ett så spännande och nytänkande förlag, säger Kristina Ahlinder i ett pressmeddelande.

Efter 27 år på Svenska Förläggareföreningen ser hon fram emot att bidra med sin kunskap och sitt nätverk i utvecklingen av förlaget.

”Hoi får en fin förstärkning i styrelsen genom Kristina Ahlinder som har varit en av förlagsbranschens starkaste företrädare de senaste tre decennierna. När Hoi nu förbereder för att bli ett noterat bolag och även att fortsätta att expandera verksamheten genom nya imprints och internationell verksamhet blir det särskilt viktigt med bästa möjliga styrelse. Kristina bidrar med ett unikt branschperspektiv och stor kunskap”, skriver Hoi Publishing.

– Det är mycket glädjande att Kristina Ahlinder har tackat ja till en plats i styrelsen. Hon är ett värdefullt tillskott till vårt team i den utvecklingsresa Hoi står inför, säger Jesper Hörnberg, styrelseordförande i Hoi Publishing.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är grundare och chefredaktör på Boktugg. Journalist sedan tidigt 90-tal och författare till ett tiotal böcker, både skönlitteratur och facklitteratur.