Åse Ericson får större ansvar på Storytel och Susanne Ekblom blir interim CFO

Åse Ericson, bevr Sverigechef för Storytel i maj 2019. Pressbild: Storytel.

Storytel utser sin Nordenchef Åse Ericson till Chief Business Officer Nordics och Susanne Ekblom till interim Chief Financial Officer i samband Sofie Zettergrens föräldraledighet.

I ett pressmeddelande skriver Storytel att bolaget utser sin nuvarande Nordenchef, Åse Ericson, till Chief Business Officer Nordics, jämte hennes roll som Sverigechef för Storytel. Susanne Ekblom utses till interim Chief Financial Officer i samband med att ordinarie CFO, Sofie Zettergren, går på stundande föräldraledighet. Både Åse Ericson och Susanne Ekblom tar därmed plats som medlemmar i Storytel AB:s ledningsgrupp.

– Jag är glad att hälsa Åse och Susanne välkomna till Storytels ledningsgrupp. Under Åses ledning har Norden fortsatt att visa stark tillväxt i hårdnande konkurrens, vilket inte minst understryks av att omkring var tjugonde vuxen nordbo idag har ett Storytel-abonnemang. Susannes erfarenhet från tongivande svenska nationella och internationella bolag blir mycket värdefull på Storytels fortsatta tillväxtresa, säger Ingrid Bojner, tillförordnad VD för Storytel. 

Åse Ericson tillträdde rollen som Storytels landschef för Sverige 2019, och blev under 2021 även bolagets Nordenchef. Hon har haft flertalet ledande roller utanför Storytel, bland annat Head of Marketing & Sales på Novamedia.

Susanne Ekblom har stor erfarenhet från ledande befattningar och styrelsearbete i privata, statliga och börsnoterade bolag. Hon har tidigare haft roller som bland annat Chief Financial Officer på Investor och på Sveriges Television.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är grundare och chefredaktör på Boktugg. Journalist sedan tidigt 90-tal och författare till ett tiotal böcker, både skönlitteratur och facklitteratur.