Boktugg Insider är en premiumtjänst från Boktugg.se för den som vill läsa ännu djupare in bakom kulisserna i bokbranschen.

Hur ändrar jag i min prenumeration?

Klicka först på “logga in” i menyn, om du inte redan är inloggad – i så fall klicka på “mitt konto”. Det bör se ut ungefär så här:

Först logga in genom att ange epostadress och lösenord.
När du loggat in (eller klickat mitt konto) får du upp denna översikt där du kan byta lösenord om du vill, eller ändra andra uppgifter.

Du kan se vilka tidigare köp (“orders”) du gjort (bra om du vill leta upp kvitton ifall det är företaget som ska betala). Här kan du även uppdatera dina kreditkortsuppgifter (“update card”) så att det inte blir problem när vi ska förnya ditt medlemskap i slutet av perioden.

Om du vill hantera ditt medlemskap (subscription eftersom det system vi använder fortfarande har engelska texter, vi ber om ursäkt för detta) klickar du på “subscriptions” (bredvid Profile) för att byta till denna flik.

Under fliken “Subscriptions” ser du vilket medlemskap du har som är aktivt. Här kan du välja att byta (“change plan”) till en annan period, från månad till helår eller tvärtom. Du kan även stänga av automatisk förnyelse (“autorenews”) ifall du vill avsluta ditt medlemskap.

Uppdatering november 2018: Vi går över från magasin i epub-format till att jobba med artiklar och artikelserier som kan läsas direkt i webbläsaren. På begäran av er läsare faktiskt.

Hur läser jag Boktuggs emags?

Boktuggs emagasin är idag tillgängliga i flödande Epub3-format som kan läsas i de allra flesta moderna ebokläsare. På din mobil eller surfplatta kan du installera en eboksläsarapp ifall det inte redan finns en redan. På din laptop eller stationära dator går det att använda webbläsaren. Microsoft Edge har inbyggt stöd för Epub-filer medan Chrome och Firefox kräver att man installerar plugins.

Vad är Epub och hur öppnar jag epub-filer?

Epub är en standard för eböcker som stöds av ett stort antal olika läsappar och läsplattor. Här är några exempel på appar för att läsa eböcker i din smartphone eller surfplatta:
Android: Aldiko Reader, AllReader, Bookari, Ebook Droid, FB Reader, Google Play Böcker, Moon+ Reader, PocketBook, Prestigio Book Reader och Universal Book Reader.
iOS: BlueFire Reader, Marvin 3, Google Play Böcker, FB Reader.

Du kan även använda din webbläsare. För Chrome finns exempelvis ett tillägg som heter Readium.