INSIDER #2

INSIDER #2. Ett exklusivt nyhetsbrev för dig som är en Boktugg INSIDER
Har det gått inflation i litteraturpriser? Boktugg INSIDER doppar tårna i novemberprisregnets pölar för att se vart ringarna leder. Till kokboks-VM eller litteratur-OS? Dessutom delar vi ut ett eget litterärt (?) pris som ingen vill vinna. Och granskar hur farligt det blivit att skriva och ge ut böcker.

Litteraturpriserna som tar priset

Den här tiden på året är något av litteraturprisernas Black Friday. Det går knappast en dag utan att ett nytt pris delas ut. Ikväll är det dags för den kanske mest prestigefyllda trion statyetter som delas ut vid en egen gala. Låt oss granska litteraturens November Rain – prisregnet.

Kan man tävla i litteratur?

Man kan ställa sig frågan om det verkligen går att tävla i litteratur. Inom sportens värld är bedömningssporter ifrågasatta oavsett kompetensen hos dömande experter. Litterära giganter har fått känna på det vid sina gästspel i Let’s Dance. Då bedöms och jämförs ändå bara några minuter.

I en litterär tävling handlar det om att ställa många timmar mot varandra. Och nu syftar jag inte på ljudböcker eftersom de …

Denna artikel är en del av Boktugg INSIDER och endast betalande medlemmar kan läsa resten. Är du redan medlem är det bara att logga in. I annat fall skaffar du dig ett medlemskap på två minuter, prova exempelvis 1 månad för bara 10 kr.

[easy-pricing-table id=”452″]

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är grundare och chefredaktör på Boktugg. Journalist sedan tidigt 90-tal och författare till ett tiotal böcker, både skönlitteratur och facklitteratur.

Relaterat