Skrivkramp? Så här tar du dig ur den

Skrivkramp är ett vanligt tillstånd för författare. Foto: iStock.

Alla författare kör fast eller får skrivkramp då och då. Men hur gör man för att ta sig ur detta frustrerande tillstånd?

Hjälp, jag har kört fast!

Skrivkrampen har slagit till. Du kommer ingenstans. Du går stora krokar kring datorn, ringer till kompisar, kollar sociala media, läser nyheter, ser på klipp med roliga katter och hundar, städar i garderoben, surfar på udda sjukdomar, läser artiklar om hur du undviker skrivkramp …

Och vips så har halva dagen gått och du har fortfarande inte skrivit en endaste rad på ditt manus. Hit kommer alla som skriver. Skriver du inte kan du inte drabbas av sjukdomen skrivkramp. 

Men hur artar sig då åkomman?

På första plats kommer uppskjutning eller prokrastinering.

Eller så skyller vi på tidsbrist. Hur ska man hinna skriva i det stressade livspusslet?

För att läsa resten av artikeln (och många andra fyllda av skrivtips som gör dig till en bättre författare) …

PRENUMERERA
eller
LOGGA IN

Ingrid Elfberg

Ingrid Elfberg är författare, lektör och frilansskribent. Hon utgör en tredjedel av lektörerna i Storydoktors där hon hjälper andra författare med knutar i deras manus. Har vunnit ett par litterära priser för noveller, hittills gett ut fem thrillers i Göteborgsmiljö och har nya thrillers på gång men nu med Norrlands inland som huvudmiljö. Har också undervisat på Skrivarakademin i Göteborg. Hon vill rikta ett stort tack till Lennart Guldbrandsson, kollega i Storydoktors, för ovärderligt stöd kring allt om karaktärer och dramaturgins mysterier. Läs mer på: ingridelfberg.se samt storydoktors.se