Så enkelt är det att hitta tid till ditt skrivande

Hur ska man hitta tid att skriva? Foto: iStock.

Många författare som inte skriver på heltid och framför allt de som aldrig slutfört en bok ställer sig frågan: Hur ska jag hitta tid att skriva? Vi visar hur enkelt och svårt det är.

Blev du provocerad av rubriken på den här artikeln? Kanske till och med lite förbannad och tänkte att så jävla enkelt är det minsann inte. Lätt för någon som skriver på heltid att säga. Som är bästsäljande författare och drar iväg tre månader till Thailand när snöblasket plågar oss andra här hemma. Lätt för dem att säga.

Men jag är inte en av dem. De där lyxlirarna som faktiskt kämpar väldigt hårt, alla på sitt sätt. Och framför allt har de kämpat hårt innan de kom dit de är idag.

Så varför är det så svårt? Om vi börjar rent matematiskt och tittar på hur många ord du klarar av att skriva i timmen. Då menar jag när du väl har funderat ut och strukturerat din berättelse. Det här med att organisera sig kommer vi att ta upp i andra artiklar så jag ska inte fördjupa mig i det utan bara konstatera att anteckningar och förarbete kan göras i en anteckningsbok, ett kalkylark på datorn, post-it-lappar på en vägg eller vad som nu passar just dig och ditt skrivande liv bäst.

För att läsa resten av artikeln (och många andra fyllda av skrivtips som gör dig till en bättre författare) …

PRENUMERERA
eller
LOGGA IN

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är grundare och chefredaktör på Boktugg. Journalist sedan tidigt 90-tal och författare till ett tiotal böcker, både skönlitteratur och facklitteratur.