Analysbrevet

- ett kunskapsbrev om bokförsäljning

Analysbrevet (fd Säljtugg) går på djupet i ett ämne varje gång (ungefär varannan vecka). Fokus ligger på bokförsäljning och då främst ur förlagens och författarnas perspektiv – hur säljer du fler exemplar av dina böcker. Alternativt hur tjänar du pengar på dina böcker på helt andra sätt. Vi utforskar affärsmodeller, trender, metoder, knep, tips och trick.

Ett abonnemang på Analysbrevet eller det vi kallar för Boktugg Insider kostar endast från 999 kr inkl moms/år. Dessutom ingår flera förmåner och verktyg som hjälper dig att sälja fler böcker. Du får även tillgång till Insider-priser vid annonsering på Boktugg.

Prova Analysbrevet idag från 83 kr/mån* >>

* vid helårsprenumeration, en användare.

De senaste utgåvorna av Analysbrevet

Snart har vi flyttat klart

Sista steget av flytten från denna subdomän är påbörjad. Framöver kommer du att kunna läsa Analysbrevet och allt annat material direkt på boktugg.se istället för här.

Läs hela »

Frontlist vs backlist i framtidens bokbransch

Frontlist blir allt viktigare när fönstret för nyheter krymper. Men samtidigt ökar intäkterna från backlist i takt med digitaliseringen. Idag tittar vi på nyheter och gamla titlar – och hur vi måste hantera dem som förlag och författare.

Läs hela »

Alla författare är lokala

All business is local. Alltså är alla författare lokala. Men lokal behöver inte vara enbart en geografisk plats, det kan också vara en helt annan typ av community som till och med är global. Följ med på en tankeresa.

Läs hela »

Backlist – bokbranschens nygamla guldgruva

Backlist. Ett låneord som betyder äldre titlar. Det som står för uppåt 70 procent av intäkterna i bokbranschen. Både förlag och författare har nu insett värdet, och framtidens avtal kommer därför att präglas av villkor för backlist – både avtalslängd

Läs hela »